GRATIS VERZENDING & RETOUREN

Bij besteding van meer dan €50

euro-icon

GELDTERUGGARANTIE

100% geld terug garantie.

euro-icon

BEOORDELING

Overzichtsscore van 8,6/10

Verzorgadvies

Om er voor te zorgen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van de prachtige kleding die u bij ons heeft aangeschaft, hebben wij voor u een aantal tips op een rij gezet. Wij gaan hier dieper in op de behandeling van bepaalde materialen en verder geven wij u nog wat extra wastips. Wij hopen dat u hier wat aan heeft en dat u onze kleding lang en met veel plezier kunt dragen!

Denim
Donzen jacks
Grove knitwear
Leer en suède
Linnen
Pluizende stoffen
Wol
Zijde
Details
Strijken
Wasverzachter
Wringen

Denim
Uw jeans behouden het langst kleur als u ze binnenstebuiten wast. Laat natte spijkerbroeken nooit lang in de wastrommel zitten. Dit voorkomt ongewenste vale plekken en plooien in de stof. Bij hele donkere jeans kan het voorkomen dat ze afgeven. Kijk dus bijvoorbeeld uit met het zitten op witte stoffen banken. Ook met uw schoenen dient u op te letten, de spijkerstof kan ook afgeven op uw suède schoenen. Ter voorkoming kunt u bijvoorbeeld uw suède schoenen goed inspuiten met een beschermende spray, hierover meer in het stukje over suède. Bij sterk gebleekte vale broeken is het belangrijk dat u weet dat de stof door het vele bleken heel dun is geworden. Ga dan ook voorzichtig om met deze lichte broeken, dan blijven ze lang mooi en kunt u er lang van blijven genieten. Koop hele vale broeken ook niet te strak, want de kans dat ze dan uitscheuren is groter.

Donzen jacks
Als u wilt dat uw gewatteerde jas vorm behoudt, en u wilt hem aan het einde van het seizoen toch graag wassen. Was de jas dan op een wolwasprogramma, maximaal op 30°C, en centrifugeer maar kort. Gebruik een speciaal wasmiddel voor dons, dit is onder andere verkrijgbaar bij een specialist voor outdoor kleding. Normale wasmiddelen breken namelijk het vet van het dons af waardoor het dons haar volume verliest. Uw jas moet voldoende ruimte hebben in de trommel, dus u kunt hem het beste apart wassen. Als udrie schone tennisballen bij de jas in de trommel doet zorgt dit ervoor dat de donzen vulling steeds wordt losgeklopt. Hierdoor behoudt uw jas haar volume.Droog uw jas bij voorkeur in de droger, doe er wederom drie schone tennisballen bij om ervoor te zorgen dat het dons tijdens het drogen goed wordt los geklopt. Kies voor een lang droogprogrammain combinatie meteen lage temperatuur. Heeft u geen droger? Hang uw fris gewassen jas dan buiten in de wind, uit de zon, te drogen. Schud de jas 1 à 2 keer per uur goed uit. Dit zorgt ervoor dat de donsveertjes weer volume en isolerend vermogen krijgen.Toch liever niet zelf aan de haal met uw mooie jas? Dan kunt u het reinigen van uw jas natuurlijk ook toevertrouwen aan de stomerij.

Grove knitwear
Bij grove en zware knitwear staat niet altijd in het wasvoorschrift vermeld dat u het kledingstuk het beste liggend kunt laten drogen. Als u deze kleding liggend droogt blijft de pasvorm het langst behouden en kunt u optimaal lekker lang genieten van uw kleding.

Leer en suède
Bij zowel leer als suède is het belangrijk om het goed in te spuiten met een water- en vuilafstotende, kleurloze spray. Als u het spuiten eens in de zoveel tijd herhaalt kunt u heel lang genieten van uw kleding en schoenen. Na het impregneren kunt u vlekken makkelijker verwijderen, met bijvoorbeeld een suèdeblok, en regen of water trekt niet in de stof. Deze sprays zijn verkrijgbaar bij schoenenwinkels, schoenmakers en warenhuizen.Leren jassen, tassen en schoenen et cetera, houdt u ook lang mooi door ze zo nu en dan in te vetten met was of met een kleurloze schoenpoets. Het poetsen met deze verzorgingsmaterialen zorgt ervoor dat het leer soepel blijft. Hierdoor droogt het leer minder snel uit, en barst het niet snel. Vlekken op wit leer kunt u behandelden door babyshampoo op een witte vochtige doek aan te brengen en dit op de vlek te wrijven. Opgedroogde regendruppels en andere lichte vlekken kunt u met een fijne zachte borstel, of met een lederspons behandelen. Wat ookhelpt is het leer van het kledingstuk tegen elkaar wrijven.Voor zowel leer als suède geldt, als het nat is geworden nooit bij een verwarming drogen! Dat komt de stof niet ten goede. Laat het nat geworden leer of suède drogen bij kamertemperatuur, dus ook niet in de zon! Nadat een leren of suède kledingstuk of schoeisel nat is geworden, weer is opgedroogd en de vlekken van de regendruppels zijn verwijderd, moet u het kledingstuk of de schoenen opnieuw inspuiten met de impregneerspray.

Daarnaast nog paar extra tips:
- Hang leren en suède kledingstukken altijd weg op een kleerhanger, zo behoudt u de pasvorm;
- Als u uw leren of suède aankoop voor langere tijd wilt weghangen, kunt u dat het beste doen in een kledingzak. Gebruik geen vuilniszak of een plasticzak. Leer en suède zijn natuurproducten en moeten kunnen ademen.

Linnen
Een linnen kledingstuk krijgt u na het wassen weer in vorm door het met stoom te strijken, dit geldt ook voor viscose. Wilt u de glans van uw linnen kledingstuk behouden, zorg er dan voor dat u het kledingstuk binnenstebuiten strijkt.

Pluizende stoffen
Was uw kleding van pluizende stoffen, zoals wol, apart. De pluizen kunnen namelijk ongewild op andere kledingstukken blijven plakken.WolUw wollen kleding kunt u wassen met het wol- of handwasprogramma. Koud of warm wassen? Dit staat meestal aangegeven op het wasvoorschrift etiket. Met koud wassen zit u in ieder geval altijd goed, wol krimpt namelijk snel. Strijk na het drogen uw kledingstuk zodat de wol zijn natuurlijke glans terugkrijgt.

Zijde
De mooie, kwetsbare stof zijde blijft lang mooi als u het met liefde behandelt. Gebruik een fijnwasmiddel voor het wassen en rek het kledingstuk niet op als het nat is. Nat zijde is namelijk erg kwetsbaar. Donker en zwart zijde kunt u het beste koud wassen, om kleurverlies te voorkomen. Was zijde in een waszakje, dan ontstaan er geen halen in de stof.

Details: ritsen, applicaties et cetera
U wilt de opvallende details op uw kleding natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Het is daarom belangrijk om losse/afneembare details, zoals riemen en strikken, voor het wassen te verwijderen. Klittenband en ritssluitingen kunt u voor het wassen ook het beste sluiten. Kleding van kwetsbare materialen kunt u het beste in een waszakje wassen. Kleding stukken met kraaltjes en allerlei andere applicaties kunt u het beste binnenste buiten wassen. Als u hier allemaal op let, dan blijft uw prachtig versierde kleding lang mooi.

Strijken
Bedrukte kleding kunt u het beste binnenste buiten strijken, dan laat de print namelijk niet los en blijft uw kleding langer mooi. Tere stoffen kunt u het beste afdekken met een katoenen doek alvorens u begint met strijken.

Wasverzachter
Wasverzachter is door alle chemische stoffen niet goed voor het milieu. U kunt bij acryl kleding wel een klein beetje wasverzachter gebruiken, dit ontneemt namelijk de statische lading van de kleding. Was babykleding nooit met wasverzachter, dit is niet goed voor de huid van uw kindje.WringenAls u kleding met de hand wast wring uw kleding dan niet uit. Uitwringen veroorzaakt namelijk veelal vervorming en overmatig kreuken.